За нас

За нас?

Когато в началото на старницата стои един такъв въпрос е доста трудно да започнеш да пишеш. Не случайно разделите стил „Кой съм аз” в социалните мрежи стоят празни или в тях са поместени цитати от любими автори. И все пак, нека опитаме.

Ние сме група хора, които се интересуват от новостите в света на науката и техниката. Интересуват ни, защото сме любопитни и защото държим да имаме мнение. Следим изкъсо онези, сериозните новости, които рано или късно, директно или индиректно, ще засегнат живота ни. По тази причина четем доста и ни прави впечатление, че твърде малко неща се публикуват на родния ни език. Ние сме от хората, които на времето предпочитаха „Орбита” пред „Паралели”. Дразним се от изданията, които наблягат на жълтото и навират в лицата ни заглавия от рода на „Змия посочи къде е скрито съкровището на..” или „Содата лекува рак”. Направихме тази страница за да може чрез нея да споделяме интересните неща, на които попадаме в световната мрежа. Източниците ни са реномирани и за това не ни е страх да ги посочваме. Четем списания, които публикуват изследвания проведени от учени и проверени от учени. А от време на време не издържаме и сред сухите статии поместваме в блога някои наши коментари по злободневни теми.

Заповядайте, четете. Добре дошли сте ако имате какво да кажете и не ви мързи да го напишете.

ПП. Ако текстовете тук Ви се струват дълги, можете да ни откриете и в Туитър : @martesbg, във Facebook или пък в Google+.